Fotograaf worden

Fotograaf worden? Vind de beste online fotografie cursussen in 2022

Zie je door alle cursussen de bomen door het bos niet meer? Maak je geen zorgen: de beste fotografie cursussen van nu vind je hier terug.

Er zijn meer dan 880 duizend zoekresultaten op het internet als je naar fotografie cursus zoekt. Doordat er zoveel verschillende soorten fotografie cursussen zijn, helpen wij van Fotografiespot je met het vinden van de beste online fotografie cursus die bij jou past.

Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Maar voordat je een keuze maakt, laten we eerst kijken welke fotografie cursus het beste aansluit op jouw wensen!

Check hieronder al onze fotografie specialisaties!

De 3 beste fotografie cursussen in een oogopslag

  1. Photofacts Acadamy – Dé beste cursus complete fotografie cursus die door alle cursisten met een 9.8 wordt beoordeeld.
  2. Soofos Fotografie cursus – Ideaal voor het ontdekken van alle fotografie basics voor een lage prijs.
  3. Digitalefotografie.nu – een perfecte cursus om mee te starten voor een uitstekenede prijs-kwaliteitverhouding.

#1 Photofacts Academy

Beoordeelt door cursisten met een 9.8

Nu best gekozen!

Met de online cursussen van Photofacts Academy volg je een uiterst betrouwbare cursus. Meer dan 25.000 fotografiecursisten zijn je al voorgegaan. Photofacts Academy wordt door hun klanten met een 9.8 beoordeeld, waardoor het het haast niet kan misgaan. Wil je een vliegende start maken als fotograaf? Dan kan je deze zeker in overweging nemen.

Redenen om te kopen:

 14 dagen gratis uitproberen
 Meer dan 100 cursussen voor de prijs van 159,-
Complete fotografiecursus (meer dan 1990 videolessen)
 Onbeperkt toegang tot alle cursussen voor 12 maanden
 100% Nederlandstalig
 Geen automatische verlenging, kies elk jaar of je verlengt

Redenen om te vermijden:

❌ Toegang tot cursussen niet oneindig

Fotografie cursus
Fotograaf worden

#2 Soofos Fotografie Cursus

Beoordeelt door cursisten met een 9.0

Nu beste aanbieding!

Voor een fotografie cursus die je de juiste kennis biedt om direct aan de slag te gaan, moet je hier zijn. Je tilt jouw fotografie skills naar een goed niveau, weet hoe je de camera gebruikt en hoe je mooie en professioneel uitziende foto’s maakt. Schroom niet om de cursus van Soofos te bekijken.  

Redenen om te kopen:

Praktische gids voor beginners
 23 HD-videolessen voor 37,-
Inclusief Cursus certificaat
Na cursus direct aan de slag
Levenslange toegang

Redenen om te vermijden:

❌ Alleen cursusmateriaal voor beginners

#3 Digitalefotografie.nu

Beoordeelt door cursisten met een 9.4

Nu beste prijs-kwaliteit!

Leer met deze stap-voor-stap-gids op een gevorderd niveau fotograferen. Zelfs als je geen ervaring hebt, is deze fotografie cursus van Digitalefotografie perfect om mee te starten.

Na het volgen van deze cursus weet je precies hoe je jouw camera optimaal bedient, bezit je de kennis om het perfecte plaatje te schieten en kan je direct zelf professioneel aan de slag.

Wil je als hobbyfotograaf op een hoog niveau aan de slag gaan of van fotografie je beroep maken? Sta even stil bij de cursus van Digitalefotografie, want wellicht past deze heel goed bij jou.

Redenen om te kopen:

Complete fotografiecursus
 20 HD-videolessen voor 99,-
20 fraaie, bijbehorende e-books
 Uitgelegd door vakfotografen
 100% Nederlandstalig
Levenslange toegang

Redenen om te vermijden:

❌ Connectie tussen videolessen en e-books kan beter

De beste fotografie cursussen

Veelgestelde vragen over fotografie cursussen

Bekijk hier de meestgestelde vragen over fotografie cursussen.

Wat is een goede fotografie cursus?

Wat voor de één een goede fotografie cursus is, hoeft voor jou niet de beste keuze te zijn. De meest ideale keuze hangt vanzelfsprekend af van jouw persoonlijke omstandigheden. Als je bijvoorbeeld eerst de basics van je camera wil leren kennen, kies je niet voor een cursus natuurfotografie.  

Een goede cursus fotografie sluit aan op jouw wensen. Daarnaast wil je voordat je iets aanschaft, op je gemak bekijken of de cursus iets voor je is, wat je kan verwachten en of jij er iets aan gaat hebben.

Hoe lang duurt het om fotograaf te worden?

Eigenlijk kan je direct aan de slag als fotograaf en kan je geen duidelijke tijdsperiode bepalen om fotograaf te worden. In feite kan je het vergelijken met het beroep van een schrijver. Je hoeft niet per se een opleiding of cursus te volgen, maar het is wel handig om te weten hoe je het beste resultaat kan behalen dat jij voor ogen hebt. Daarin helpt een cursus enorm bij.

Waar een fotografie cursus volgen?

Er zijn allerlei fotografie cursussen te volgen. Afhankelijk van wat je voorkeur krijgt, kan je kiezen uit het brede aanbod. Wil je bijvoorbeeld fysieke lessen volgen? Overweeg dan een ‘field trip’ en trek erop uit met een fotografie klas. Volg je liever op je eigen tempo een cursus? Dan is misschien een online cursus wel geschikt voor jou.  

Wat kost een fotografie cursus?

Een fotografie opleiding kost al gauw honderden en zelfs duizenden euro’s. Met die reden is een online cursus zeer aantrekkelijk, omdat een cursus veel goedkoper is. Vaak betaal je tussen 20 tot 500 euro.

Bedenk wel dat een hogere prijs niet per se beter hoeft te zijn. Bekijk dus altijd de reviews van cursisten die de training al hebben gevolgd. Aan de hand van deze informatie kan je bepalen of het ’t geld waard is.

Conclusie: de beste fotografie cursus

De conclusie die we kunnen trekken, is dat het antwoord op de vraag ‘wat is de beste fotografie cursus’ grotendeels afhangt van je persoonlijke voorkeuren.

Want waar heb jij behoefte aan? Het kan namelijk zijn dat je nog niet de duurste cursus gaat volgen, omdat je een kleiner budget hebt. Tegelijkertijd kan het zijn dat je alle soorten fotografie wil ontdekken, zodat je beter een keuze kan maken waar je je in gaat verdiepen. In dat geval is een grotere cursus beter.

Welke keuze je ook maakt uit de bovenstaande top 3 (of juist niet), hopelijk heeft deze gids je een stap in de juiste richting gegeven. Mis je nog informatie? Deel jouw feedback met ons!