Trouwfotograaf gezocht?

Ben je op zoek naar een fotograaf voor je bruiloft? Ontdek de beste bruidsfotograaf in Nederland bij Fotografiespot.

Ben je op zoek naar een fotograaf voor je bruiloft? Ontdek de beste bruidsfotograaf in Nederland bij Fotografiespot. Want het meest gedenkwaardige moment in je leven moet alles perfect zijn. Ga direct aan de slag.

Vol enthousiasme leef je naar het moment toe dat je het ja-woord geeft. Oftewel, je hebt er he-le-maal zin in.

Je wilt dus wel dat alles perfect wordt vastgelegd op de foto, zodat je elk jaar weer de vlinders voelt die je tijdens het ‘moment suprêmeook hebt gevoeld!

Een vakkundige fotograaf is dus super belangrijk. Maar hoe kies je de juiste trouwfotograaf? Waar moet je allemaal op letten? En hoe weet je dat wat je betaalt een eerlijke prijs is voor hetgeen dat je ontvangt? Het lijkt een hele klus, maar geen zorgen. Bij Fotografiespot vind je alle oplossingen en is het werk al voor je gedaan.

Hoe vind je een trouwfotograaf?

De eerste stap is het vinden van een trouwfotograaf. Sterker nog, het vinden van de juiste bruidfotograaf. Want hoe weet je nu wie de juiste is voor de job?

 1. Een juiste klik met de bruidsfotograaf: voordat je een fotograaf kiest, spreek je elkaar natuurlijk eerst (een paar) keer. Tijdens dit gesprek krijg je een indruk van de trouwfotograaf. Probeer tijdens dit gesprek de volgende vraaf voor jezelf te beantwoorden: heb je een goed gevoel over de fotograaf?

 2. Bekijk zijn/haar portfolio: hoogstwaarschijnlijk heeft de bruidsfotograaf een portfolio met voorgaande opdrachten, zodat je een treffende indruk kan krijgen van de stijl en kwaliteit trouwfoto’s. Bekijk hun social media of vraag of ze hun portfolio willen sturen.

 3. Lees de reviews van hun voorgaande opdrachten: een van de beste manieren om een fotograaf te beoordelen, is het bekijken van ervaringen van andere klanten. Bekijk de reviews op hun website, vraag om referenties of bekijk hun Facebookpagina.

 

 1. Stel de juiste vragen: misschien sta je er nog niet zo bij stil, maar er zijn enkele praktische vragen die je beantwoord wil hebben voordat je een bruidsfotograaf kiest. Denk bijvoorbeeld aan:
 • Hoe lang duurt het meestal om de trouwfoto’s op te leveren?
 • Hoe laat is de fotograaf op de bruiloft aanwezig?
 • Wat voor tijdlijn fotograaf je? Denk aan het klaarmaken, het ja-woord of het feest.
Trouwfotograaf gezocht

Wat kost een fotograaf voor een bruiloft?

Een fotograaf voor een bruiloft kost gemiddeld tussen de €1.000,- en €1.500,-. Maar dit hangt natuurlijk van meerdere factoren af. Het belangrijkste is natuurlijk dat je waar voor je geld krijgt. Laten we eens kijken waar deze prijzen veelal op gebaseerd zijn.

 • Ervaring van de trouwfotograaf: zoals het voor vele vakmensen geldt, vraagt een beginnend trouwfotograaf vaak een lager uurtarief dan een zeer ervaren fotograaf;

 

 • Duur van de oprdacht: duurt de trouwshoot enkele uren, meerdere dagdelen of zelfs langer? Met andere woorden: hoelang is de fotograaf bezig om het gewenste resultaat te realiseren?

 • Hoeveel foto’s er worden opgeleverd: doorgaans betekent meer foto’s een hogere prijs;

 • Nabewerking of niet: het kan zijn dat je jouw foto’s laat bewerken door de bruiloft fotograaf. Maar wat betekent dat voor de prijs? Vaak betekent dat de fotograaf langer bezig is, waardoor de prijs duurder wordt;
 • Hoe de bruiloftfoto’s worden opgeleverd: ontvang je het digitaal of in een fotoalbum? Afhankelijk van je keuze wordt bepaalt of er meer tijd en materiaal nodig is, wat de prijs natuurlijk hoger maakt;

 • Overige kosten: denk hierbij aan reiskosten, maar ook of de fotograaf btw vraagt (of niet als hij/zij zwart werkt).

Wat kost een trouwfotograaf per uur?

Gemiddeld gezien vraagt een bruidsfotograaf tussen de €100,00 en €200,00 per uur. Dit hangt af van de bovenstaande factoren.

Dus als je voor een fotograaf voor een bruiloft kiest, kan je de volgende vragen stellen om er precies achter te komen hoeveel hij/zij kiest.

 1. Waar is je uurtarief op gebaseerd?
 2. Hoelang ben je bezig met de nabewerking van de trouwfoto’s?
 3. Zijn de reiskosten en btw inclusief of exclusief binnen dit tarief?
 4. Hoeveel foto’s ontvang ik?

Waar trouwfoto’s maken?

Een belangrijk onderdeel van het maken van de trouwfoto’s is de locatie. Dus waar ga je de fotoshoot doen?

Kies voor een locatie die bij jullie past.

Oftewel, welke locatie maakt jullie gelukkig en blij? Eigenlijk wil je iedere keer dat je naar de trouwfoto kijkt een wauw-factor hebben. Onze tip? Ga met je partner brainstormen over locaties die jullie geweldig vinden!

Maak een lijst met je partner welke locaties het beste bij jullie passen

Inspiratie nodig? Bekijk dan eens de onderstaande locaties:

 1. Het strand tijdens zonsondergang;
 2. Het bos in het ochtenddauw;
 3. Een traditionele kerk;
 4. Een geschiedenisrijk kasteel;
 5. Een uitdagend zeilschip;
 6. Een luxueus landgoed.
fotografie landschappen

Hoelang duurt het voordat trouwfoto’s klaar zijn?

Het ontvangen van de trouwfoto’s is natuurlijk een moment om naar uit te kijken. Overleg altijd voorafgaand met de bruiloft fotograaf wanneer de trouwfoto’s worden opgeleverd. De een heeft wellicht een week nodig en de ander langer.

Waar moet je op letten bij een trouwfotograaf?

Let vooral op de stijl van fotograferen als je kiest voor een trouwfotograaf. Bekijk hun portfolio, maak screenshots van foto’s die je mooi vindt en deel deze met de fotograaf. Op die manier weet je wat voor soort foto’s je ontvangt.

 

Spreek daarnaast ook een keer in real life af en kom erachter of deze persoon prettig is in de omgang. Met andere woorden, voel je je comfortabel?

En nu een van de belangrijkste tips waar je op moet letten…

Een van de belangrijkste dingen is dat de bruidsfotograaf op de achtergrond blijft. Hij of zij mag bijna niet opvallen. Natuurlijk, ze zijn er wel, maar het valt nauwelijks op.

Hoe minder je het idee krijgt dat er foto’s van de bruiloft worden gemaakt, hoe meer je kan genieten van jouw dag!

Hoeveel foto’s voor een trouwreportage?

Het aantal foto’s voor een trouwreportage is vaak rond de 500 trouwfoto’s. Op het moment dat er een definitieve selectie wordt gemaakt, ontvang je vaak tussen de 100 en 200 foto’s.

Alle speciale en waardevolle momenten moeten dan ook zijn vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de taart aansnijden, het gooien van de bloemen en natuurlijk het ja-woord!

Doorgaans weet de bruidsfotograaf wel welke herinneringen hij/zij moet ‘vereeuwigen’, maar het kan geen kwaad om dit van te voren af te spreken. Zo weet je zeker dat je kan terugkijken op de foto’s die je voor ogen hebt.