Boudoir Fotoshoot

Wat is boudoir fotografie?

Wil jij meer weten over een boudoir fotografie? Of ben je een kersverse bruid die erover nadenkt om een boudoir shoot te plannen bij een ervaren boudoir fotograaf? Lees hier alles wat je kan verwachten van boudoir!

Boudoir fotografie

Wat is een boudoir fotografie?

Een boudoir shoot is een romantische en exclusieve fotoshoot waarbij je als vrouw in lingerie wordt gefotografeerd. In een intieme setting worden er aantrekkelijke foto’s van het model gemaakt.

Ook is een boudoir foto een prachtig cadeau om te geven én te krijgen, omdat haar meest sensuele en sexy kant wordt getoond.

Bedenk wel dat een boudoir fotoshoot zo veel meer dan een foto in lingerie is. Het gaat om een vrouw die zich comfortabel voelt in haar eigen lichaam, zelfvertrouwen uitstraalt en die zichzelf opnieuw uitvindt op manier die ze nog niet van zichzelf kent.

Oftewel, het doel van een boudoir foto de vrouwelijkheid van het model tonen. Uitdagend, maar exclusief. Sexy, maar sensueel. Romantisch, maar stijlvol. Op en top vrouwelijk!

Waarom een boudoir shoot?

Een boudoir foto’s laat maken, is in eerste instantie best spannend. Het kan namelijk kwetsbaar voelen om jezelf zo ‘naakt’ met anderen te delen.

Toch plannen steeds meer vrouwen een lingerie fotoshoot. Zij showen de beste versie van zichzelf en voelen zich na de shoot fantastisch. Waarom jij dan niet? Voel je daarom trots als je een shoot overweegt!

Maar waarom kiest iemand voor een boudior fotografie? Iedereen heeft natuurlijk hun eigen redenen. Maar een ding is zeker: het is een bijzondere ervaring!

Het biedt bijvoorbeeld iemand de kans om een cadeau aan zijn of haar partner te geven. Ook kan je jezelf trakteren, omdat je een mijlpaal viert.

Hoe? Stel je nu eens voor dat je maandenlang keihard hebt gewerkt om af te vallen. Je let op je voeding, gaat naar de sportschool en leeft gezond. Je voelt je sexy!

Reden genoeg om dat resultaat te vereeuwigen met een boudoir foto! Dan is een fotoshoot een mooie kans om dit moment vast te leggen en dit te vieren.

Tips voor boudoir fotografie

Daar ga je dan! De shoot is gepland, je bent enthousiast en ready to go! Maar je wilt je natuurlijk ook goed voorbereiden op de sessie, zodat je alles uit de shoot haalt. Dus hier enkele boudoir fotografie tips die je helpen om het mooiste resultaat te krijgen.

  • Neem een badjas mee: tijdens een boudoir sessie kan het in je prachtige lingerie setje soms koud worden. Neem daarom een badjas mee, zodat je deze tijdens de styling én shoot aan kan doen.
  • Neem comfortabele kleren mee: verder is het aan te raden om op de dag van de foto niet te strakke kleding en lingerie aan te trekken. Op deze manier voorkom je striemen in je huid.
  • Speel met je look: speel tijdens de shoot met je look! Kies verschillende accessoires, jarretels, kousen, hakken of lingeriesetjes. Op deze manier kan je afwisselen en kijken welke look je het beste vindt (meer inspiratie).
  • Go for the good vibes: ook is het tijdens de boudoirshoot aan te raden muziek aan te doen. Ga voor een ontspannen, gezellige tijd. Volg de instructies van de boudoirfotograaf op, maar deel ook zeker jouw visie!

Zelf boudoir foto’s maken

Wil je toch liever zelf een boudoir foto’s maken? Voorbereiding is hierin het halve werk! Beantwoord hierin enkele vragen voor jezelf. In welke stijl ga je fotograferen? Hoe doe je de make-up? Welke locatie kies je? En voor wie zijn de foto’s bedoeld?

Op basis van deze vragen creëer je een helder beeld. Bedenk dus van te voren wat je precies voor ogen hebt, want dat scheelt enorm veel!

Je staat ook voor de keuze om met een flitser te fotograferen of niet. In de boudoir fotografie wordt er echter vaak voor natuurlijk en zacht licht gekozen.

Denk bijvoorbeeld aan een shoot naast een groot raam, waardoor het belangrijk is om de locatie goed uit te kiezen. Je kan natuurlijk ook met hard licht werken, omdat je bijvoorbeeld voor een zwart wit foto gaat. Dan is een flitser aan te raden.

Ga je nog een stapje verder dan kan je je bezighouden met de instellingen van je camera! Natuurlijk verschilt dit per setting, maar het geeft je wel een houvast. Kies bij voorkeur als boudior fotograaf voor een diafragma dat lager dan f/2.8 is.

Daarnaast is een snelle sluitertijd ook handig, omdat het natuurlijke licht ook al een grote rol speelt. Tenslotte kan je spelen met de ISO rond de 200.

Welke lens voor boudoir?

Bij een boudoir raadt men vaak een objectief aan met een vast brandpuntsafstand. Dit komt doordat dit prettig werkt vanwege de lichtgevoeligheid. Een brandpuntafstand van 35mm, 50mm en zelfs 70mm werken prima voor deze shoot. Dit hangt natuurlijk af van de setting.

Boudoirfotograaf

Ben je enthousiast geworden voor een boudoir fotoshoot? Zoek dan eens contact met een boudoirfotograaf! Vaak kan er aan al jouw wensen worden voldaan. In een romantische setting schiet de fotograaf sexy lingerie foto’s. Speciaal voor jezelf, of voor iemand anders!